Aktuellt - Jägarnas Riksförbund

Aktuellt

 

Inbjudan till utbildning av provledare

2021-07-09 - Utbildning

Jägarnas Riksförbund bjuder in till utbildning av nya provledare. Det har under våren och försommaren varit en stor efterfrågan på utbildningstillfällen för nya provledare runt om i landet och vi har hållit ett flertal utbildningar redan.

Läs hela inlägget

SVA erbjuder gratis trikintest

2021-07-05 - Jakt

Från och med torsdag, den 1 juli, kommer SVA att erbjuda trikintester gratis till jägare som själva ska konsumera vildsvinsköttet. Det är en följd av att regeringen nyligen beslutade att trikintest ska subventioneras.

Läs hela inlägget

Inbjudan till JIS – Jägarinnor i Sverige, ett nytt nätverksprojekt

2021-07-02 - Kvinnligt nätverk

Syftet med ”JIS” är att skapa ett nätverk och ett samarbete och förhoppningsvis ett livslångt nätverk och vänskaper för kvinnliga jägare eller personer som identifierar sig som kvinnor i Sverige. Genom att medverka i projektet får man möjligheter att delta i olika aktiviteter som främst riktas mot kvinnor, för kvinnor.

Läs hela inlägget

Digital årsstämma

2021-06-19 - Aktiviteter

Jägarnas Riksförbund håller årsstämma för verksamhetsåret 2020. Mötet hålls digitalt via ZOOM. Information och och årsredovisning finns på framtidensjagare.se

Läs hela inlägget

Överhettning största sommarfaran för hundar

2021-06-08 - Skrivelser

Sommaren är här och med den också värmen. Men se upp för överhettning hos din hund - värmeslag är ett tillstånd som kan bli mycket allvarligt. Läs mer om vad och hur du kan undvika detta.

Läs hela inlägget

Jaktmark för nya jägare

2021-06-01 - Jakt

Jägarnas Riksförbund kan i samarbete med Holmen Skog erbjuda fem nya jägare att under ett år kostnadsfritt ingå i en viltvårdsgrupp.

Läs hela inlägget

Digitala Zoominarium om nya jakttider

2021-05-31 - Jakt

Välkommen till ett digitalt Zoominarie om de nya jakktiderna! Att det är nya jakttider som gäller från 1 juli 2021 har väl knappast undgått någon. Men vad har faktiskt förändrats, vad innebär jakttiderna för dig och hur ska vi som jägare förhålla oss till de nya jakttiderna? Jägarnas Riksförbund informerar här om de nya jakttiderna och svarar i mån av tid på frågor om hur arbetet har gått och vad som går att göra framöver.

Läs hela inlägget

Nya jakttider spikade

2021-05-11 - Jakt

Nu är det fastslaget vad som gäller från och med första juli i år och sex år framåt. Den nya jaktförordningen kommer på ett eller annat sätt att påverka hela jägarkåren. Jägarnas Riksförbund har varit delaktigt i hela processen. Den färdiga förordningen, SFS2021:334, innehåller flera stora förändringar gällande jakttider, skyddsjakt, hundanvändning med mera.

Läs hela inlägget

Vildsvinsinfo.se - Din digitala portal om vildvin

2021-04-28 - Viltförvaltning

Vildsvinen har ökat lavinartat sedan 1980-talet till många jägares förtjusning men också till många jordbrukares skräck. Djuret orsakar kontroverser och ställer till med en hel del problem där de rotar sig.

Läs hela inlägget

Digitalt Zoominarie om vapenvård

2021-04-26 - Utbildning

Välkommen till ett digitalt Zoominarie om vapenvård! En av Sveriges mest välkända vapensmeder, Mattias Tyrefors, kommer gå igenom grundläggande vapenvård. Han kommer lära ut hur man sköter om sitt hagelgevär och kulgevär samt tillbehören för att de ska hålla så bra som möjligt och bibehålla sin precision och funktion.

Läs hela inlägget

​Gröna sektorn tar initiativ för en attraktiv, jämställd och jämlik arbets- och studiemiljö i världsklass

2021-03-08 - Jaktpolitik

Det har gått drygt tre år sedan #metoo-uppropen där flera upprop kom från de gröna näringarna, som #skilj agnarna från vetet, #slutavverkat och #vi sparkar bakut.

Läs hela inlägget

Jägarexamen förändras och den teoretiska delen digitaliseras

2021-03-02 - Utbildning

För dig som är provtagare För dig som ska göra provet. Här kan du se hur provet ser ut och vilka förberedelser du behöver göra. Du kan även testa din enhet så att du vet att den fungerar vid provtillfället.

Läs hela inlägget

Replik: Vargjakten är inte regelvidrig

2021-02-04 - Jakt

Det största hotet mot vargen är de som påstår sig värna arten. Naturskyddsföreningen och Rovdjursföreningen far med direkta osanningar och framställer sitt eget tyckande som en objektiv sanning.

Läs hela inlägget

När din hund inte kommer hem

2021-01-26 - Jakt

Under höstens jakter är det många som jagar med lösa hundar, oftast går det bra och hundarna är tillbaka hos oss i slutet av jaktdagen men vad gör vi den dagen då hunden inte kommer hem.

Läs hela inlägget

Varmt välkommen till JRF Ossian Grahn

2021-01-21 - Jakt & Jägare

Vi hälsar Ossian Grahn varmt välkommen som reporter på Jakt & Jägare.

Läs hela inlägget

12345678910...