Unik överenskommelse nådd mellan skogsägare och jägare

2019-05-13 - Jakt

Jägarnas Riksförbund (JRF) har enats med Svenskt Skogsbruk kring en överenskommelse. Denna överenskommelse innehåller JRFs och Svenskt Skogsbruks gemensamma syn på svensk viltförvaltning och skogsbruk. Grunden för denna överenskommelse är respekt för värdet i viltet och landets jakttraditioner, respekt för äganderätten och respekt för värdet i skogsbruket. Denna överenskommelse ska bidra till gemensamt arbete för livskraftiga viltstammar och ett lönsamt skogsbruk.

Unik möjlighet till medlemskap i Jägarnas Riksförbund

2019-05-02 - Medlemskap

Tack vare Svedea och Outnorth kan Jägarnas Riksförbund erbjuda en unik möjlighet till medlemskap under maj månad. Du blir alltså medlem med tidning och försäkring resten av 2019 - HELT KOSTNADSFRITT! Det gäller för dig som är bosatt och folkbokförd i Sverige samt inte vart medlem de 3 senaste åren. Anmäl dig reda idag!

SKYTTEDAG FÖR JUNIORER OCH DAMER

2019-04-28 - Skytte

SKYTTEDAG FÖR JUNIORER OCH DAMER Söndagen den 5 maj har vi bokat hagelbanan på Riseberga jsk för träningsskytte med hagelvapen. Instruktörer kommer att finnas på plats för att hjälpa er.

Information kring vilka regler som gäller för handel och transport av vildsvin inom EU

2019-04-08 - Jaktpolitik

Med anledning av att den Afrikanska svinpesten upptäckts på flera platser i Europa under de senaste åren har EU-kommissionen gått ut med en uppmaning till medlemsländerna. EU- kommissionen framhåller att det är olagligt att handla och transportera frilevande och hägnade vildsvin.

Debatt: Vi behöver en ny viltmyndighet

2019-03-29 - Jaktpolitik

Viltförvaltningsdelegationerna har utvecklats till något av en chimär för att ge legitimitet åt bevarandestyrda myndigheter. Hos dem har bland annat rovdjurens numerär fått en överordnad betydelse gentemot medborgarna väl och ve, skriver Solveig Larsson och Henrik Tågmark i JRF:s förbundsstyrelse.

Förenklingar vid vildsvinsjakt

2019-03-28 - Jakt

Regering meddelar idag att man har beslutat att ”elektronisk bildförstärkare, elektronisk bildomvandlare, värmekamera, eller rörlig belysning i nära anslutning till jaktvapnet tillåts vid jakt efter vildsvin. Mörkersikten (termiska sikten) får dock bara användas vid jakt i öppen terräng eller vid åtelplatser. ” Det här är en fråga som Jägarnas Riksförbund har arbetat med under lång tid och det får ses som en stor framgång för förbundet. För ett drygt år sedan vi skickade bland annat in en yrkande för dessa förändringar och förenklingar till näringsdepartementet och nu ser vi ett tydligt resultat av detta avslutar Mikael Hultnäs.

CWD på älg

2019-03-27 - Jakt

En älg som betedde sig förvirrat och som var tydligt sjuk avlivades i Norrbotten nyligen och prover skickades till SVA. Sjukliga prioner har påvisats i hjärnstammen men inte i någon lymfknuta. Det finns i Norge både en smittsam och en spontant uppstående (atypisk) variant och i dagsläget går det inte att säga vilken variant det är som hittats i Sverige. Mycket tyder på att den atypiska varianten inte är smittsam utan direkt kopplad till hög ålder och det finns inget som talar emot att det är just den varianten som hittats i Sverige.

Riksmästerskap i Skytte

2019-03-14 - Skytte

Du missar väl inte chansen att delta i 2019 års riksmästerskap (RM) i skytte! Årets RM går av stapeln den 27-28 juli i Örebro.

Utbildningar, kursutbud och instruktörer

2019-03-09 - Utbildning

Att vidareutbilda sig inom jakt har blivit oerhört populärt under de senare åren. Att ta jägarexamen är, för de flesta nya jägare, numera bara det första steget de tar för att bli välutbildade och kompetenta jägare. Att lära sig skjuta bra, ta hand om det fällda viltet och även laga till, hundkurser eftersök och mycket annat har gett upphov till kurser som tusentals jägare går varje år.

Ungdomsläger

2019-02-27 - Barn- och ungdomsverksamhet

Jägarnas Riksförbund bjuder in alla mellan 7 - 18 år till ett riktigt roligt vildmarksläger strax utanför Nykvarn. Här kan du på ett spännande och roligt sätt lära dig mer om natur, jakt, viltvård och överlevnadsteknik. Lägret är förlagt till Nykvarn/Södertälje avdelningens skjutbana utanför Nykvarn. Att vi kommer att vara på en av landets finaste skjutbanor innebär naturligtvis att det blir möjligt att träna skytte.

Dags att nominera årets ungdomsledare

2019-02-19 - Barn- och ungdomsverksamhet

Nominera er ungdomsledare senast den 11:e april. Priset skall gå till den ungdomsledare som under det gångna året gjort speciellt stora insatser för att aktivera och utbilda ungdomar i Jägarnas Riksförbunds anda och intresse.

Bli medlem i Sveriges bästa jaktlag

2019-02-13 - Medlemskap

Bli medlem och var med och påverka, läs en bra tidning, ha en bra jägarförsäkrinig ta del av medlemsförmåner eller stötta oss. Alla skäl är bra skäl!

Jägartest - Testa dina kunskaper

2019-02-13 - Utbildning

Testa dina kunskaper om jakt. Vi har det snabba testet på 20 frågor eller så kan du göra vårt längre test på 70 frågor. Perfekt för din som vill testa dina kunskaper eller öva inför jägarexamen.

Jakt & Jägare nyhetsbrev

2019-02-13 - Jakt & Jägare

Du missar väl inte de snabba jaktnyheterna!

Höstlovsaktivitet för barn och ungdomar

2018-09-24 - Barn- och ungdomsverksamhet

Torsdag den 1 november, kl. 10.00-13.00 bjuder JRF Uddevalla och JRF Forshälla in barn och ungdomar från 8 år att prova på skytte och jakt med skyttesimulator (storbildsprojektor).

12345678910...