Extra avdelningsårsstämma

2017-10-11 - Avdelningsnyheter

Torsdag 9 november hålls en extra årsstämma för Jägarnas Riksförbunds avdelning 26-02 Norra Skåne.

Rapport från distriktsstyrelsemöte

2017-10-04 - Distriktsnyheter

Den 25 september hade Västra Götalands distrikt styrelsemöte och i samband med det fanns representanter från förbundsstyrelsen och förbundskansliet på plats för att informera och svara på frågor gällande JRF:s inriktning och framtid.

Rapport från årets höstmöte

2017-10-04 - Avdelningsnyheter

Den 19 september ägde Uddevallaavdelningens årliga höstmöte rum på Glimmingen.

Jakt med hund - start den 1:a oktober

2017-09-29 - Jakt

På söndag den första oktober börjar jakten med hund efter rådjur och hjort och pågår till och med den sista januari. Jägarnas Riksförbund vill passa på att trycka på att jägarna är ansvariga för att anpassa jakten efter tillgången till vilt och att sätta etiken och säkerheten först.

Informationsträff om vargföryngringen i Bie, Katrineholms kommun

2017-09-28 - Aktiviteter

Länsstyrelsen i Södermanland bjuder in till en informationsträff om varg.

Beslut om vargjakt 2018

2017-09-28 - Jaktpolitik

Under eftermiddagen den 28 september fattades beslut om 2018-års vargjakt. Totalt ska 22 vargar fällas i 5 län. Antalet är alldeles för lågt och det kommer inte få någon verklig effekt på vargpopulationen.

Testa på skyttesimulator på höstlovet!

2017-09-27 - Barn- och ungdomsverksamhet

Onsdag den 1 november, kl. 10.00-13.00 bjuder JRF Uddevalla och JRF Forshälla in barn och ungdomar från 7 år att prova på skytte och jakt med skyttesimulator (storbildsprojektor).

Datum klara för ytterligare två inplanerade klövviltskvällar

2017-09-13 - Utbildning

Du som planerar att delta i någon av våra klövjakter i föreningens regi måste delta i en av våra klövviltskvällar. Nu har vi ytterligare två datum under hösten som du kan gå.

Resultat från kuljaktstigen i Kila

2017-09-06 - Avdelningsnyheter

Årets traditionella kuljaktstig genomfördes den 3 september med 167 skyttar. Ett deltagarantal som ordförande Per-Anders Olofsson och övriga i jaktskyttekommittén är riktigt nöjda med.

Bondens dag i Backamo 2-3 september

2017-09-05 - Distriktsnyheter

Under helgen fanns Jägarnas Riksförbund representerade på Bondens dag av distriktets styrelseledamot och jägaransvarige Mikael Olsson, Uddevallas avdelningsordförande Niklas Augustin, medlemmen Fritjof Jansson (Uddevalla) och Stefan Forsberg från distriktskansliet.

Skyddsjakt efter varg i Köpings kommun

2017-08-30 - Distriktsnyheter

Länsstyrelsen i Västmanland beviljade den 25 augusti en ansökan om skyddsjakt efter samma varg som tidigare under sommaren orsakat problem i Västmanland.

Ta chansen att få din jakttrofé bedömd under Skånska jakt- & fiskemässan på Bosjökloster den 26-27 augusti.

2017-08-21 - Aktiviteter

JRF Skånes trofébedömare Dan Gudmundsson är på plats båda dagarna i vår monter. Du hittar oss på övre stallgården.

Ny jaktledarkurs startar den 2 september

2017-08-21 - Utbildning

Välkommen att anmäla dig snarast till Sven Olof Sandberg på 070-954 28 90 eller sos.j@home.se.

Medlemsdag i vildsvinshägnet på Fredskog Hundcenter

2017-08-21 - Aktiviteter

Lördagen den 12 augusti genomförde Skånedistriktet en medlemsdag på Fredskog Hundcenter. Ett femtontal hundekipage kom under dagen för att göra hundtester, anlagsprov, prata jakt och grilla.

Distriktsmästerskap i jaktskytte

2017-07-23 - Skytte

Idala skjutbana, Frillesås, Veddige.

12345678910...