Riksmästerskap i Skytte

2019-03-14 - Skytte

Du missar väl inte chansen att delta i 2019 års riksmästerskap (RM) i skytte! Årets RM går av stapeln den 27-28 juli i Örebro.

Utbildningar, kursutbud och instruktörer

2019-03-09 - Utbildning

Att vidareutbilda sig inom jakt har blivit oerhört populärt under de senare åren. Att ta jägarexamen är, för de flesta nya jägare, numera bara det första steget de tar för att bli välutbildade och kompetenta jägare. Att lära sig skjuta bra, ta hand om det fällda viltet och även laga till, hundkurser eftersök och mycket annat har gett upphov till kurser som tusentals jägare går varje år.

Ungdomsläger

2019-02-27 - Barn- och ungdomsverksamhet

Jägarnas Riksförbund bjuder in alla mellan 7 - 18 år till ett riktigt roligt vildmarksläger strax utanför Nykvarn. Här kan du på ett spännande och roligt sätt lära dig mer om natur, jakt, viltvård och överlevnadsteknik. Lägret är förlagt till Nykvarn/Södertälje avdelningens skjutbana utanför Nykvarn. Att vi kommer att vara på en av landets finaste skjutbanor innebär naturligtvis att det blir möjligt att träna skytte.

Dags att nominera årets ungdomsledare

2019-02-19 - Barn- och ungdomsverksamhet

Nominera er ungdomsledare senast den 11:e april. Priset skall gå till den ungdomsledare som under det gångna året gjort speciellt stora insatser för att aktivera och utbilda ungdomar i Jägarnas Riksförbunds anda och intresse.

Bli medlem i Sveriges bästa jaktlag

2019-02-13 - Medlemskap

Bli medlem och var med och påverka, läs en bra tidning, ha en bra jägarförsäkrinig ta del av medlemsförmåner eller stötta oss. Alla skäl är bra skäl!

Jägartest - Testa dina kunskaper

2019-02-13 - Utbildning

Testa dina kunskaper om jakt. Vi har det snabba testet på 20 frågor eller så kan du göra vårt längre test på 70 frågor. Perfekt för din som vill testa dina kunskaper eller öva inför jägarexamen.

Jakt & Jägare nyhetsbrev

2019-02-13 - Jakt & Jägare

Du missar väl inte de snabba jaktnyheterna!

Höstlovsaktivitet för barn och ungdomar

2018-09-24 - Barn- och ungdomsverksamhet

Torsdag den 1 november, kl. 10.00-13.00 bjuder JRF Uddevalla och JRF Forshälla in barn och ungdomar från 8 år att prova på skytte och jakt med skyttesimulator (storbildsprojektor).

Klövviltsjakten den 10 oktober flyttad!

2018-09-21 - Jakt

Vi måste flytta jakten på Karup som skulle ägt rum den 3 oktober till den 24 november pga. att jordbruksarrendatorn har sin djurbesättning kvar med anledning av sommarens torka.

Sammandrag från årets höstmöte

2018-09-21 - Avdelningsnyheter

Den 19 september 2018 bjöd JRF Uddevalla avdelning 14-08 in sina medlemmar till Höstmöte på Glimmingen.

Bondens Dag i Backamo

2018-09-12 - Distriktsnyheter

Jägarnas Riksförbund Västra Götaland deltog på Bondens Dag i Backamo den 1-2 september.

Inbjudan - Informationskväll om akutsjukvård för hund

2018-08-31 - Aktiviteter

JRF Skåne inbjuder till en informationskväll om akutsjukvård för hund på djursjukhuset i Helsingborg. Två möjliga tillfällen, måndag 17 september eller onsdag 19 september. Kostnadsfritt för dig som medlem men föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

Länsstyrelsen Uppsala län inför nya rutiner för rovdjursobservationsrapportering

2018-08-31 - Distriktsnyheter

Den 15 september övergår Länsstyrelsen i Uppsala län helt över till att använda Skandobs för rovdjursobservationsrapportering från allmänheten.

JRF Västra Götaland på Kjells vapen- och fritidsmässa

2018-08-24 - Distriktsnyheter

Helgen den 10-11 augusti deltog vi på jaktmässan i Götene. JRF representerades av distriktets ordförande Klas Johansson personal från distriktskansliet Glimmingen, Göteneavdelningens ordförande Anders Reivall, förtroendevalde Stig Kjellman samt Mikael Olsson från avdelning Uddevalla som hade fullt upp med hornbedömning.

Skrivelse till Länsstyrelsen

2018-08-23 - Jaktpolitik

Skrivelse till Länsstyrelsen Västmanland gällande vår inställning till rovdjur och synpunkter på rovdjurspolitiken nationellt och regionalt.

12345678910...