Tips för jägare Covid-19

2020-04-06 - Skrivelser

Det har knappast undgått någon att Covid-19 gjort att vi alla måste förändra våra levnadsvanor. Många är isolerade eller arbetar hemifrån och det blir extra viktigt att hålla sig aktiv för att hålla humöret uppe. Att, som jägare, tillbringa tid i skogen är bra för hälsan och så länge man inte träffar andra är det också något som rekommenderats av myndigheterna. Vi kommer dessutom in i perioden när vildsvinen börjar röra sig ute på vallar och spannmålsåkrar och jakten är som vanligt nödvändig för att hålla skadorna nere. Under våren har också många jaktlag sina årsmöten och det finns onekligen frågor att ställa sig inför ett årsmöte. Skogen är en bra plats att vara på just nu, och därför har Jägarnas Riksförbund samlat några små tips som gör att jakten kan bedrivas säkert även under sjukdomsutbrottet.

JRF Stockholm kräver beslut om skyddsjakt i Sjundareviret

2015-09-02 - Skrivelser

Med anledning av de senaste vargangreppen på tamdjur i Sjundareviret sydväst om Södertälje har distriktsordförande Yvonne Oward ställt en skrivelse till Länsstyrelsen i Stockholm där hon kräver ett omedelbart beslut om skyddsjakt.