Styckningskurs
2019-02-23
Kursdagen innehåller både med teori och praktik
Styckningskurs
Beskrivning
av kursen
Kursdagen inleds med teori. Vi går igenom
boken och pratar hygien och utrustning med mera - utifrån jägarperspektivet. Vi
förflyttar oss sedan till ett viltslakteri där vi ska ta hand om ett nyskjutet
vilt. Vi inleder med passningen (som av tekniska skäl är delvis gjord),
undersöker organ och djurets anatomi i verkligheten. Därefter ska djuret flås
och "sotas" för att bli en "slaktkropp". Efter en lunchpaus
tar vi itu med finstyckningen. djuret kommer då att styckas som man kan
finstycka alla hjortdjur (eller vildsvin).
Litteratur: Passa, flå och stycka - med
DVD.
Kursledare: Tomas ”Totte” Karlsson
Nivå: Nybörjare. Lämplig för
jägarexamenselever, nyblivna jägare eller andra med begränsad erfarenhet.
Antal deltagare: 6
Total kurslängd. 7,5 timme, Klockan 09.00-16.30.
Plats: Lövhagensvägen 10.00, Järna
Datum: 23/2
Tid: 09:00 – 16:30
Pris 1 995 kr. Bok med DVD ingår. Lunch
och fika ingår.
Program
09.00 Inledning/presentation.
09.30 Teori (Hygien, lokaler, kläder
utrustning att tänka på)
10.30 Praktik (utrustning, passning,
organidentifiering, flå, sota, iordningställa slaktkroppen).
12.00 Lunch
12.45 Praktik (grovstyckning och
finstyckning)
15.00 Fika
15.15 Praktik (grovstyckning och
finstyckning)
16.00 Avslutning