Visa Nyhet - Jägarnas Riksförbund
« Tillbaka till aktuellt

Nyårsjakt på Bratteröd

På nyårsaftons morgon samlades medlemmar från Uddevalla-avdelningen för att genomföra årets sista jakt. Skjutbara djur var rådjur, hare och räv.

Dagen började med dis och småregn och några plusgrader. Vid lägereldens värmande lågor och knaster gjordes det upp vilka pass som var lämpliga att besätta beroende på vind och tidigare iakttagelser av spår och spillningar.

Laget bestod denna dag av 6 st jägare inklusive hundförare och hunden Selma. På väg ut i passen var det vissa som såg rådjur på håll. Ganska snart blev det upptag just där iakttagelser gjorts tidigare.

Så småningom gick drevet mot en av passkyttarna som fick chansen till skott och han fällde då ett fint smaldjur. Hundföraren med hund spårade snabbt upp viltet som bara hade gått en kort bit efter skottet. Han konstaterade att skottet hade tagit fint och skytten gratulerades.

Det gjordes ytterligare ett försök och skyttarna omplacerades men nu var det lugnt i skogen och inga mer upptag. Dagen avslutades med en brasa, grillkorv, kaffe och lite anekdoter.

På bilden syns från vänster jaktledare Niclas Augustin, J-P Demmers, skytten Björn Åstrand, Mikael Olsson, Stefan Forsberg, hundförare Janne Reimer med den tyska jaktterriern Selma.