Visa Nyhet - Jägarnas Riksförbund
« Tillbaka till aktuellt

Återträff för kvinnliga samordnare

I helgen samlades 13 av förbundets kvinnliga samordnare för att nätverka och kickstarta årets verksamhet. Förra våren träffades de för en inspirationshelg, nu var det dags för en utvärdering och uppföljning av vad som hänt sedan sist, men även för att stimulera en fortsättning.

Ann Östenson som är koordinator för kvinnliga jägare på Jägarnas Riksförbund berättar att helgen var både utvecklande och lyckad. 

- Våra samordnare ordnar aktiviteter i sina respektive distrikt och vi träffas ungefär en gång per år för att bland annat hjälpa varandra med just detta. Under den här helgen har vi arbetat med att ta fram bra förslag på aktiviteter som de kan genomföra under det kommandet året, berättar Ann Östenson, .

Det är jakt och skytte som är grunden i det kvinnliga nätverket, men de vill även erbjuda sina medlemmar aktiviteter utanför skogen och skjutfältet, som till exempel visning av vapen och jaktkläder såväl som kurser i vapenvård och viltspårning.

Under helgen delades damerna upp i olika arbetsgrupper för både diskussionsarbetet och matlagningen. På agendan stod även marknadsföring och förbundets marknadsassistent Diana Westöö föreläste om hur man marknadsför sina lokala avdelningar och aktiviteter. Deltagarna fick lära sig hur man jobbar med att kommunicera, engagera och påverkar med sociala medier och de olika plattformarna som finns tillgängliga. Det pratades även om hundar och jaktledarutbildningen.

–Det som var viktigast från helgen tycker jag var de nya kontakterna och att man får lite mer kunskap och inblick i vad som händer i övriga landet, säger Emma Sandin från Blekinge som är med för andra gången.

Nu ska hon och de andra tjejerna i Blekinge försöka anordna olika typer av arrangemang för att locka fler kvinnor. På schemat står bland annat skytte och jakt i olika former. Men redan idag är hon på väg till en vapenvårdskurs som de har ordnat.

Helgen sammanfattades som mycket lyckad av alla deltagare.