Storå-Lindesberg
« Tillbaka till Örebro län

Storå-Lindesberg

Välkommen till Storå-Lindesberg

 • Jakt

  Vanliga frågor och svar om älgförvaltningen i Sverige

  2019-07-17, Jägarnas Riksförbund

  Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som brukar ställas om älgförvaltningen och älgjakten. Du kan självklart ställa dina egna frågor.

  Läs mer här

 • Utbildning

  Vill du lära dig mer om jakt, skytte, tillvaratagande av vilt och mycket annat?

  2019-07-13, Jägarnas Riksförbund

  Att vidareutbilda sig inom jakt har blivit oerhört populärt under de senare åren. Att ta jägarexamen är, för de flesta nya jägare, numera bara det första steget de tar för att bli välutbildade och kompetenta jägare. Att lära sig skjuta bra, ta hand om det fällda viltet och även laga till det har gett upphov till kurser som många tusentals jägare går varje år.

  Läs mer här

 • Utbildning

  Är du nyfiken på jägarexamen?

  2019-07-04, Jägarnas Riksförbund

  Jägarexamen är ett kvitto på att man självständigt får träna på att bli en bättre jägare. Jakt är som allt annat; man blir aldrig fullärd och som det brukar vara med praktiska färdigheter lär man sig bäst genom att jaga tillsammans med erfarna jägare. Jägarexamen är också ett krav för att få inneha jaktvapen. Teoretiskt prov Jägarexamenprovet består av en teoretisk och en praktisk del. Det teoretiska provet består av 70 flervalsfrågor där man kryssar i rätt svar. Minst 60 frågor ska besvaras rätt. Praktiska prov Den praktiska delen består av ett antal delprov: • Hagelvapen: Säker vapenhantering, avståndsbedömning, lerduveskytte och skjutning mot markmål. • Kulvapen: Säker vapenhantering och precisionsskjutning (fyra skott inom en tolv centimeters cirkel på 80 meters håll från skjutbänk, samt fyra skott inom 17 centimeter med jägarmässigt stöd). • Praktiskt högviltprov: Skytte på stående och löpande älgfigur.

  Läs mer här

 • Jakt

  Har du koll på jakttiderna?

  2019-07-01, Jägarnas Riksförbund

  Snart kommer hösten och med den blir fler och fler arter tillåtna att jaga. Det kan vara svårt att hålla alla jakttider i huvudet och därför har Jägarnas Riksförbund samlat jakttiderna och annan viktig information i jakten i jaktalmanackan 2019-2020

  Läs mer här

Fler nyheter