Kursutbud - Jägarnas Riksförbund

Kursutbud

Kursverksamhet sker på lokal nivå i distrikt och avdelningar, genom Studieförbundet Vuxenskolan och genom andra privata aktörer. Aktuella kurser i våra distrikt och avdelningar läggs upp i vår kalender. Kontaktuppgifter till Studieförbundet Vuxenskolan i ditt län och aktuella program hittar du här »

Jägarexamen

Jägarexamen är jägarens grundutbildning en godkänd jägarexamen är ett krav för att få möjlighet att inneha jaktvapen. Det är en bred utbildning inom jakt och viltvård som alla kan ha stor nytta och glädje av även om man inte har avsikt att börja jaga. Läs mer om Jägarexamen här »

Jaktledare

Jaktledarutbildning är en bra och viktig utbildning för dig som ingår i ett jaktlag eller skall vara jaktledare i ditt jaktlag. Utbildningen syftar till att klara ut vilka skyldigheter och rättigheter jaktledaren har och hjälper också till att ge stöd i rollen som ledare och coach. Hur hanterar man egentligen alla de svåra frågor som kan uppstå under en jakt? Vidare kan blivande jaktledare få tips om hur man underlättar arbetet, delegerar ansvar och hur man kan göra för att öka säkerheten under jakt. Kontakta en av våra jaktledarutbildare om du vill veta mer.

 

Eftersöksutbildning

Jägarnas Riksförbunds eftersöksutbildning baseras på boken Eftersök som är framtagen i samarbete med professionella eftersöksjägaren Per ”Bula” Kristoffersson. Boken ingår i kursen och efter genomförd utbildning erhåller du ett kursintyg.

Är du intresserad av att gå en kurs, kontakta någon av våra auktoriserade eftersöksinstruktörer för att få veta mer om aktuella kurser, innehåll och priser.

 

Hundinstruktörskurser

Grundlydnad och hundens signaler
Utveckla kontakt och samarbete för att få en lydig hund. Utbildningen vänder sig till dig som vill utbilda dig till hundinstruktör i vardagslydnad och hundens ”språk”.

Viltspår
Utvecklar nosarbete, noggrannhet, samarbete och ger mental träning för hunden. Utbildningen vänder sig till dig som vill utbilda dig till hundinstruktör i viltspår. 

Är du intresserad av att utbilda dig till hundinstruktör ta kontakt med Ewa Zander, 070-697 62 33, ewa.zander@telia.com.

 

Hundkurser för dig och din hund

Vi har förordnade hundinstruktörer i Grundlydnad och hundens signaler samt Viltspår. För dig som vill gå en kurs tillsammans med din hund, kontakta en förordnad hundinstruktör i ditt distrikt. Här hittar du kontaktuppgifter till våra förordnade hundinstruktörer » 

Permobilbjörntest och spårprov på björn

Se om din hund lämpar sig för praktisk björnjakt och eftersöksarbeten i samband med björnjakt. Spårprovet är gjort efter ungefär samma princip som viltspårets anlagsklass men givetvis spårar hunden doften från en björns trampdynor samt "doftfläckar" från ett björnskinn. Spåret är ca 600 meter långt, med vinklar och i olika terräng. Vill du veta mer kontaktar du vår utbildningskoordinator Jimmy Låås, 08-550 107 92, jimmy.laas@jagarnasriksforbund.se.