Nyheter - Jägarnas Riksförbund

Nyheter 2021

 

Jakt med Sveaskog och nya jägare

2021-12-15 - Jakt

Igår bjöd JRF och Sveaskog in till älgjakt med löshund utanför Uppsala. Sju nya jägare deltog och fick uppleva gott om både älg och vildsvin.

Läs hela inlägget

Vi välkomnar Oskar Fredrik Jonsson till JRF

2021-12-07 - Förbundsnytt

Vi välkomnar vår senaste medarbetare Oskar Fredrik Jonsson som antar rollen som skyttekoordinator hos oss. Oskar Fredrik kommer från en jägarbakgrund i Norra Jämtland, närmare bestämt Gäddede men har nu flyttat till Sörmland.

Läs hela inlägget

Fråga våra konsulenter

2021-11-12 - Utbildning

Kansliet hos Jägarnas Riksförbund består av en stor del kunniga personer inom jakt, skytte, utbildning, lagstiftning med mera. Har du någon fråga som du behöver svar på, tveka inte att kontakta våra kunniga konsulenter.

Läs hela inlägget

Ny digital utbildning för jaktledare

2021-08-30 - Utbildning

Nu har vi lanserat en digital utbildning för dig som vill bli jaktledare eller har ett krav inom jaktlaget på utbildade jaktledare. Utbildningen täcker allt som en jaktledare behöver veta och kunna, och avslutas sen med ett prov och utskrivbart diplom.

Läs hela inlägget

Hemställan att förändra Jaktförordningen § 28

2021-08-24 - Jaktpolitik

JRF hemställer åt Regeringen att förändra Jaktförordningens § 28 så att den även ger rätt för enskilda att fälla stora rovdjur som vistas i närhet av människors boning. Sedan Jaktförordningen § 28 kom till har djurägares möjlighet att freda sina djur ökat markant, något som tidigare ledde till rättsprocesser och i värsta fall fängelsestraff.

Läs hela inlägget

Inbjudan till utbildning av provledare

2021-07-09 - Utbildning

Jägarnas Riksförbund bjuder in till utbildning av nya provledare. Det har under våren och försommaren varit en stor efterfrågan på utbildningstillfällen för nya provledare runt om i landet och vi har hållit ett flertal utbildningar redan.

Läs hela inlägget

SVA erbjuder gratis trikintest

2021-07-05 - Jakt

Från och med torsdag, den 1 juli, kommer SVA att erbjuda trikintester gratis till jägare som själva ska konsumera vildsvinsköttet. Det är en följd av att regeringen nyligen beslutade att trikintest ska subventioneras.

Läs hela inlägget

Inbjudan till JIS – Jägarinnor i Sverige, ett nytt nätverksprojekt

2021-07-02 - Kvinnligt nätverk

Syftet med ”JIS” är att skapa ett nätverk och ett samarbete och förhoppningsvis ett livslångt nätverk och vänskaper för kvinnliga jägare eller personer som identifierar sig som kvinnor i Sverige. Genom att medverka i projektet får man möjligheter att delta i olika aktiviteter som främst riktas mot kvinnor, för kvinnor.

Läs hela inlägget

Digital årsstämma

2021-06-19 - Aktiviteter

Jägarnas Riksförbund håller årsstämma för verksamhetsåret 2020. Mötet hålls digitalt via ZOOM. Information och och årsredovisning finns på framtidensjagare.se

Läs hela inlägget

Överhettning största sommarfaran för hundar

2021-06-08 - Skrivelser

Sommaren är här och med den också värmen. Men se upp för överhettning hos din hund - värmeslag är ett tillstånd som kan bli mycket allvarligt. Läs mer om vad och hur du kan undvika detta.

Läs hela inlägget

Jaktmark för nya jägare

2021-06-01 - Jakt

Jägarnas Riksförbund kan i samarbete med Holmen Skog erbjuda fem nya jägare att under ett år kostnadsfritt ingå i en viltvårdsgrupp.

Läs hela inlägget

Digitala Zoominarium om nya jakttider

2021-05-31 - Jakt

Välkommen till ett digitalt Zoominarie om de nya jakktiderna! Att det är nya jakttider som gäller från 1 juli 2021 har väl knappast undgått någon. Men vad har faktiskt förändrats, vad innebär jakttiderna för dig och hur ska vi som jägare förhålla oss till de nya jakttiderna? Jägarnas Riksförbund informerar här om de nya jakttiderna och svarar i mån av tid på frågor om hur arbetet har gått och vad som går att göra framöver.

Läs hela inlägget

Nya jakttider spikade

2021-05-11 - Jakt

Nu är det fastslaget vad som gäller från och med första juli i år och sex år framåt. Den nya jaktförordningen kommer på ett eller annat sätt att påverka hela jägarkåren. Jägarnas Riksförbund har varit delaktigt i hela processen. Den färdiga förordningen, SFS2021:334, innehåller flera stora förändringar gällande jakttider, skyddsjakt, hundanvändning med mera.

Läs hela inlägget

Vildsvinsinfo.se - Din digitala portal om vildvin

2021-04-28 - Viltförvaltning

Vildsvinen har ökat lavinartat sedan 1980-talet till många jägares förtjusning men också till många jordbrukares skräck. Djuret orsakar kontroverser och ställer till med en hel del problem där de rotar sig.

Läs hela inlägget

Digitalt Zoominarie om vapenvård

2021-04-26 - Utbildning

Välkommen till ett digitalt Zoominarie om vapenvård! En av Sveriges mest välkända vapensmeder, Mattias Tyrefors, kommer gå igenom grundläggande vapenvård. Han kommer lära ut hur man sköter om sitt hagelgevär och kulgevär samt tillbehören för att de ska hålla så bra som möjligt och bibehålla sin precision och funktion.

Läs hela inlägget

12