Nyheter - Jägarnas Riksförbund

Nyheter

 

Vill du jobba hos oss? Journalist sökes till Jakt & Jägare.

2024-06-10 - Jakt & Jägare

Jakt & Jägare söker en driven och kreativ webbredaktör/jaktreporter med näsa för nyheter som vill vara med och utveckla våra digitala kanaler, men som också gärna rycker in och producerar material till vår printupplaga.

Läs hela inlägget

Alla svenskar ska ha möjlighet till fjälljakt

2024-06-10 - Jaktpolitik

Jägarnas Riksförbund har i dagarna lämnat in ett remissvar på delbetänkandet från renmarksutredningen, och i korthet anser vi att staten ska lösa in rätten till jakt och fiske på statlig mark. Ortsbor ska ges företräde och alla svenskar ha möjlighet att jaga och enskilda yrkesgrupper ska inte ges mandat att styra över andra.

Läs hela inlägget

Anders Lindström ny generalsekreterare på Jägarnas Riksförbund

2024-05-20 - Förbundsnytt

Anders Lindström blir ny generalsekreterare då Per Wanström går vidare till en roll som verksamhetsutvecklare på förbundet.

Läs hela inlägget

Vi är inte problemet!

2024-05-16 - Jakt

Jägarnas Riksförbund anser att vapenutredningen skjuter helt förbi målet och nu är det dags för våra politiker att bekänna färg.

Läs hela inlägget

Vi säger ja till allmän jakt på stora rovdjur!

2024-02-22 - Jakt

Vi anser att regeringen måste skapa möjligheter för de som lever i närheten av varg och andra stora rovdjur att själva påverka sin situation.

Läs hela inlägget

Mässbutik online

2024-02-02 - Aktiviteter

För att förenkla hanteringen av mässmaterial och möjliggöra en mer individuellt anpassad beställningsrutin så har kansliet nu tagit fram en mässbutik där ni kan lägga era ordrar av mässmaterial när det passar er. Mässmaterialet beställs till självkostnadspris.

Läs hela inlägget

Äntligen en god nyhet kring ASF: Den smittade zonen minskar och restriktioner tas bort i vissa delar!

2023-11-30 - Jakt

Den 30 november tog Jordbruksverket beslut om att minska den smittade zonen. Den består nu av ett kärnområde och ett ytterområde där det är olika restriktioner.

Läs hela inlägget

Hjälp till med insamling av cesiumprover

2023-11-29 - Jakt

Livsmedelsverket genomför just nu en kartläggning av cesium-137 i rådjurskött och svamp i erat län. Man ber därför jägarna i de kommuner som drabbades av radioaktivt nedfall efter Tjernobylolyckan 1986 att skicka in prover från rådjurskött och svamp för analys.

Läs hela inlägget

Öppet brev till Jordbruksverket, Livsmedelsverket och SVA

2023-09-28 - Jakt

Den 6/9 2023 konstaterades Afrikansksvinpest (ASF) i Sverige för första gången. En dag vi hoppades aldrig skulle komma, men förberett oss för att det skulle kunna hända.

Läs hela inlägget

Viktig information till alla jägare om afrikansk svinpest

2023-09-07 - Jakt

Utbrottet vi har i Fagersta av den otäcka virussjukdomen ASF (afrikansk svinpest) är ett hot mot såväl vildsvin som tamgrisar och något som kan få förödande konsekvenser om vi inte agerar snabbt och rätt just nu.

Läs hela inlägget

Afrikansk svinpest upptäckt i Sverige

2023-09-06 - Jakt

SVA och Jordbruksverket har idag bekräftat att man har hittat ett fall av afrikansk svinpest strax utanför Fagersta i Västmanland. Afrikansk svinpest är en virussjukdom som sprids mellan grisar, både vildsvin och tamsvin.

Läs hela inlägget

Tre behov i fjälljakten

2023-08-25 - Jakt

Ortsbor, oberoende av börd, ska ha samma rätt till jakt och fiske. Jakten i Sverige är bunden till markägaren och markägaren ska därför ha så bra förutsättningar som möjligt att bestämma hur jakten ska bedrivas.

Läs hela inlägget

Enklare att jaga med nya regler från och med 1:a augusti.

2023-07-31 - Jakt

Den 1 augusti träder Naturvårdsverkets nya föreskrifter i kraft. Några av förenklingarna är till exempel att rådjur framöver får jagas med slug, säl får jagas med kulgevär klass 2 och

Läs hela inlägget

Därför kräver vi en omfattande vargjakt i hela landet i vinter

2023-06-18 - Jakt

Så länge som vargar orsakar problem, dödar tamdjur och sprider oro på landsbygden finns faktiskt inte skäl att överstiga de politiska målen för antalet vargar i Sverige.

Läs hela inlägget

Tre fel med vapenlagstiftningen

2023-06-10 - Jakt

#1
 Lagstiftningen ska vara teknikneutral Lagstiftningen måste förändras så den är i takt med teknikutvecklingen. Ett jaktvapen idag ser inte ut som ett jaktvapen för 30 år sedan. Därför måste lagstiftningen vara teknikneutral och fokusera enbart på vapnens funktion och prestanda i stället för deras utseende.

Läs hela inlägget

12345678910...