Nyheter - Jägarnas Riksförbund

Nyheter 2024

 

Tävla om en termisk spotter!

2024-07-10 - Jakt

Delta i vår stora sommartävling. Vinnaren dras i augusti och det kan ju faktiskt blir just du, så delta nu.

Läs hela inlägget

Det finns anledning att ifrågasätta vargsanningarna

2024-07-03 - Jaktpolitik

Vad blir följderna när en begränsad forskargrupp står för en så stor del av kunskapen utifrån underlag som är svåra för andra att ta del av och granska?

Läs hela inlägget

Vill du jobba hos oss? Journalist sökes till Jakt & Jägare.

2024-06-10 - Jakt & Jägare

Jakt & Jägare söker en driven och kreativ webbredaktör/jaktreporter med näsa för nyheter som vill vara med och utveckla våra digitala kanaler, men som också gärna rycker in och producerar material till vår printupplaga.

Läs hela inlägget

Alla svenskar ska ha möjlighet till fjälljakt

2024-06-10 - Jaktpolitik

Jägarnas Riksförbund har i dagarna lämnat in ett remissvar på delbetänkandet från renmarksutredningen, och i korthet anser vi att staten ska lösa in rätten till jakt och fiske på statlig mark. Ortsbor ska ges företräde och alla svenskar ha möjlighet att jaga och enskilda yrkesgrupper ska inte ges mandat att styra över andra.

Läs hela inlägget

Anders Lindström ny generalsekreterare på Jägarnas Riksförbund

2024-05-20 - Förbundsnytt

Anders Lindström blir ny generalsekreterare då Per Wanström går vidare till en roll som verksamhetsutvecklare på förbundet.

Läs hela inlägget

Vi är inte problemet!

2024-05-16 - Jakt

Jägarnas Riksförbund anser att vapenutredningen skjuter helt förbi målet och nu är det dags för våra politiker att bekänna färg.

Läs hela inlägget

Vi säger ja till allmän jakt på stora rovdjur!

2024-02-22 - Jakt

Vi anser att regeringen måste skapa möjligheter för de som lever i närheten av varg och andra stora rovdjur att själva påverka sin situation.

Läs hela inlägget

Mässbutik online

2024-02-02 - Aktiviteter

För att förenkla hanteringen av mässmaterial och möjliggöra en mer individuellt anpassad beställningsrutin så har kansliet nu tagit fram en mässbutik där ni kan lägga era ordrar av mässmaterial när det passar er. Mässmaterialet beställs till självkostnadspris.

Läs hela inlägget