Ärentuna jägarklubb (C107)
Järlåsa skjutbana (C113)
Varpsund (C115)
TACK till dig som deltog i vår gemensamma vildsvinshelg
Vi vill rikta ett stort tack till dig som bidrog till vildsvinshelgen i slutet av november 2024. Cirka 300 jägare var ute och jagade vildsvin under helgen på sina jaktmarker i våra tre kommuner. Totalt lämnades 20 vildsvin in till projektet, varav 11 till Tierps kommun och 9 till Östhammars kommun. Tyvärr lämnades inga vildsvin in till Älvkarleby kommun, men vi vet att det ändå pågick jakt även där och en viktig del i samarbetet är ju att vi samlar oss kring just detta. Köttet kommer att serveras efter årsskiftet och i våra tre kommuner räcka till ca 7 500 portioner.
Extra inlämning för vildsvinshelg
Årets vildsvinshelg blev påverkad av både snö och kyla. Därför kommer det gå att lämna in vildsvin till kommunen ytterligare en helg.
Leverans av vildsvin
En förutsättning för att en jägare ska kunna leverera direkt till privatpersoner eller detaljhandelsanläggningar är att kontaktytor och kontaktnät antigen finns eller skapas. Hur ska leverantör och mottagare hitta varandra återkommande?
Vildsvinshelg & lokalt kött
Helgen 22–24 november - jägare, vill du vara med? Nu fokuserar vi för fjärde året i rad tillsammans med Tierps kommun, Östhammars kommun, Älvkarleby kommun, Jägarnas Riksförbund och Jägareförbundet på en gemensam jakthelg på vildsvin. Samtidigt bidrar vi till att servera lokalt viltkött i kommunernas skolor och/eller äldreomsorg. Du som jägare kan vara med genom att jaga vildsvin under helgen 22–24 november. Om du vill så kan du skänka viltet till projektet mot ersättning i form av ett lokalt presentkort per gris. Det kommer att finnas uppsamlingsplatser i Östhammars kommun eller så kan du själv åka till Månkarbo.
Välkommen på informationsträff kring Livsmedelsverkets föreskrifter om jägares leveranser av små mängder vildsvin och kött av vildsvin
Under hösten 2024 träder sannolikt nya föreskrifter i kraft som gör det möjligt för jägare att sälja vildsvinskött direkt till privatpersoner och hela vildsvin direkt tilllokal detaljhandelsanläggning eller restaurang . Dock krävs särskild utbildning och registrering av jägaren hos Länsstyrelsen. På den här träffen samlar vi ett antal aktörer som alla är delaktiga för olika områden som den nya föreskriften berör.