Kalender - Jägarnas Riksförbund
« Tillbaka till alla kalenderposter

Viltvårdsträff

2018-09-06

​Jägarnas Riksförbund Lerum bjuder in till viltvårdsträff. Även du som inte är jägare är välkommen. Kanske du är lantbrukare eller markägare som behöver stöd av en duktig jägarkår. Eller så vill du helt enkelt lära dig mer om förvaltning av viltet i skog och mark.

Datum och tid
Torsdag 6/9, 17:00-21:00

Plats
Alingsås Sportfiskeförening, Simmenäsvägen 107, Alingsås

Kostnad
50 kr, betalas på plats kontant eller med Swish

Anmälan
Anmälan sker till Ilona Miglavs, ilona.aquadeli@gmail.com, 070-898 54 44.

 

  • Program
    Mikael Hultnäs, riksviltvårdskonsulent, från Jägarnas Riksförbund Södertälje, pratar om förvaltning av vildsvin och aktuell problematik.

  • Torkel Norling, eftersöksspecialist som utvecklar utbildningar i eftersök och har vildsvinseftersök som specialitet.  Han berättar om eftersök och vilka bestämmelser som gäller idag.

  • Carolina Bohman, SVEDEA, försäkringsbolaget som har tagit fram en särskild anpassad jakthundsförsäkring för att du ska få en bra försäkring utan att behöva betala för mycket.

  • Robert Qvist från JFK Jakt och Fiskekompaniet i Alingsås visar nyheter inom bl.a. kikarsikten, ljuddämpare och skjutkäppar.

Vi bjuder på fika under kvällen och en härlig, gammeldags äggmacka med lokalproducerad falukorv. Vi hoppas att träffen skall leda till bra samtal om hur vi kan förvalta, reglera och utnyttja en ekologisk resurs som visat, kanske för kraftig, tillväxt de senaste åren.

Hjärtligt välkomna till en intressant kväll i vildsvinets tecken!

Helmut Salsland, ordf, Jägarnas Riksförbund, Lerum