• Viltförvaltning

  Jägare! Er hjälp behövs för övervakning av CWD

  2019-09-08, Jägarnas Riksförbund

  Nu när jaktsäsongen har börjat och älgjakten närmar sig ber vi er i jägarkåren att hålla ögonen öppna efter självdöda eller sjuka vuxna älgar, kronvilt, och rådjur. Så här kan du hjälpa: Kontakta SVA om du träffar på ett fall som kan vara aktuellt att provta. Instruktioner och filmer om provtagning finns på www.cwd.se.

  Läs mer här

 • Jakt

  Måndag den 2:a september smäller det - älgjakten startar i norr.

  2019-09-01, Jägarnas Riksförbund

  Ett av Jägarsveriges viktigaste datum är här; älgpremiären. Tiotusentals jägare kommer i veckan bege sig ut i skog och mark för att uppleva den gemenskap, glädje och spänning som bara jakten ger. Förutom att vara en fantastisk fritidsaktivitet är jakten också nödvändig i Sverige. Modernt jord- och skogsbruk har gett viltstammar som är större än någonsin och dessa måste regleras med jakt.

  Läs mer här

 • Jakt

  Vanliga frågor och svar om älgförvaltningen i Sverige

  2019-07-17, Jägarnas Riksförbund

  Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som brukar ställas om älgförvaltningen och älgjakten. Du kan självklart ställa dina egna frågor.

  Läs mer här

 • Utbildning

  Vill du lära dig mer om jakt, skytte, tillvaratagande av vilt och mycket annat?

  2019-07-13, Jägarnas Riksförbund

  Att vidareutbilda sig inom jakt har blivit oerhört populärt under de senare åren. Att ta jägarexamen är, för de flesta nya jägare, numera bara det första steget de tar för att bli välutbildade och kompetenta jägare. Att lära sig skjuta bra, ta hand om det fällda viltet och även laga till det har gett upphov till kurser som många tusentals jägare går varje år.

  Läs mer här

Läs mer

KalenderSe fler kalenderposter

Styckningskurs gris 2 oktober

2 oktober 2019, Lerum • Workshop

Viltspårkurs i Kolsva

5 oktober 2019, Västmanland • Kurser

Julbasar

29 november 2019, Forshälla • Övrig aktivitet

jaktojagare.seGå till jaktojagare.se