Utbildare & Provledare - Jägarnas Riksförbund

Utbildare & Provledare

Här hittar du instruktörer/utbildare för viltundersökare och jaktledare. Ta kontakt med din närmsta utbildare och fråga om nästa kurstillfälle.

 

Provledare Jägarexamen

Jägarexamen är jägarens grundutbildning en godkänd jägarexamen är ett krav för att få möjlighet att inneha jaktvapen. Det är en bred utbildning inom jakt och viltvård som alla kan ha stor nytta och glädje av även om man inte har avsikt att börja jaga. 

Till provledare för jägarexamen

 

Instruktörer viltundersökare

Det betyder alltså att en viltundersökarkurs kan vara intressant för alla jägare, även om man inte avser att senare verka som viltundersökare. De flesta som gått kursen kan vittna om att man efteråt ser passningen (urtagningen) och hanteringen i slakteriet med helt nya ögon.Kursens centrala del är boken "Viltundersökaren" som är rikt illustrerad och författad av Jonas Malmsten, välkänd veterinär och forskare som blev riksbekant när han undersökte den höga dödligheten bland älgkalvar på Öland.

Till instruktörer för viltundersökare

 

Jaktledare

Jaktledarutbildning är en bra och viktig utbildning för dig som ingår i ett jaktlag eller skall vara jaktledare i ditt jaktlag. Utbildningen syftar till att klara ut vilka skyldigheter och rättigheter jaktledaren har och hjälper också till att ge stöd i rollen som ledare och coach. Hur hanterar man egentligen alla de svåra frågor som kan uppstå under en jakt? Vidare kan blivande jaktledare få tips om hur man underlättar arbetet, delegerar ansvar och hur man kan göra för att öka säkerheten under jakt.

Till instruktörer för jaktledare