Visa Nyhet - Jägarnas Riksförbund
« Tillbaka till aktuellt

Tänk på hunden i sommar

Sommaren är här och med det så vistats inte bara människor och hundar i naturen utan även huggormar som kan skada din hund eller i värsta fall orsaka så svåra skador att hunden avlider. Det är viktigt att hålla hunden under uppsikt och vara vaksam på platser där ormar brukar befinna sig. Kontakta veterinär omgående om din hund blir biten för att få bästa råd på vad som behöver göras.

Det finns andra viktiga saker att tänka på i sommarvärmen och det är hur du har din hund i bilen. Tänk på att i solen blir en bil otroligt varm så lämna aldrig hunden i bilen. Även vid skugga kan det bli varmt så se till att hunden alltid får in luft. Det är även viktigt i värmen att din hund får i sig ordentligt med vätska så kom ihåg vatten.

Vi vill även påminna om det strikta hundägaransvaret så se till att håll din hund kopplad och tänk på att naturen är full av djur som har ungar. Till exempel så har rådjuren sina kid nu och en hund som springer lös kan lätt skada eller rent av döda ett litet kid och det vill vi inte se säger Johan Boström, marknads- och kommunikationschef på Jägarnas Riksförbund. Dels är det olagligt och men även djupt oetiskt. 

Tänk även på att ta det lugnt i sommartrafiken för att undvika viltolyckor. var extra vaksam i gryning och skymning avslutar Johan Boström.