Visa Nyhet - Jägarnas Riksförbund
« Tillbaka till aktuellt

Stort intresse för digitala föreläsningar

Innan pandemin anordnade förbundet flertalet föreläsningar, diskussionsgrupper och möten på fysiska platser runt om i landet. Uppslutningen på dessa var medioker, dels för att fysiska platser kan innebära att deltagare behöver ta sig en lång sträcka eller för att det helt enkelt är ett för stort åtagande att delta fysiskt.

När pandemin slog till i mars 2020 var Jägarnas Riksförbund bland de allra första organisationerna att lägga om till möten och diskussioner i det digitala rummet. Att uppslutningen skulle vara så stor och att våra så kallade zoominarium skulle bli så populära kunde vi aldrig ana. 


Med deltagare i alla åldrar, med olika bakgrund och bosatta på olika platser så har diskussionerna och kunskapsutbytet varit enormt. Vi har sett hur vissa ämnen har lockat extra många intressenter så som eftersökt och jakt i mörker. Vi har mottagit flertalet mail med tacksamma deltagare som tackat för bra  och relevanta föreläsningar. Vid vissa tillfällen har biljetterna som alltid erbjuds gratis, snabbt tagit slut och vi har kunnat sätta in extraföreläsningar. 


Pandemin klassas som över men det gör inte våra digitala zoominarium. Vi kommer att fortsätta utbilda jägarkåren i Sverige och att det blev ett uppsving digitalt ser vi endast som positivt då vi enklare kan nå ut till fler personer oberoende på plats, ålder och bakgrund. 


Läs mer om våra föreläsningar på jagarnasriksforbund.online