Nyheter - Jägarnas Riksförbund

Nyheter 2022

 

75 vargar ska skjutas i 5 län

2022-12-22 - Jakt

Den 2 januari inleds jakten på varg. Totalt ska 75 vargar fällas fördelat över 5 län. Syftet med jakten är att tömma vissa utpekade revir, något som kan bli svårt då det vid tidigare vargjakter visat sig att tilldelningarna är allt för låga för att säkerställa att samtliga vargar i ett revir fälls.

Läs hela inlägget

Klassisk älgjakt i Malingsbo Kloten

2022-12-21 - Jakt

Jägarnas Riksförbund och Sveaskog bjöd in nyblivna jägare till en klassisk älgjakt i Malingsbo Kloten.

Läs hela inlägget

JRF-Skåne genomförde vargmöte i Osby

2022-12-08 - Aktiviteter

Ett 70-tal deltagare anslöt på onsdagskvällen till JRF-Skånes informationsmöte om vargsituationen i söder. Paragraf 28 och den fortsatta kampen för licensjakt hörde till det som diskuterades.

Läs hela inlägget

Tillsammans i kampen mot Sveriges vanligaste cancerform

2022-11-24 - Aktiviteter

Varie dag drabbas 27 män av prostatacancer och över 120 000 män i Sverige lever med diagnosen idag. Men dödligheten har minskat i takt med tidig upptäckt. Det finns inga men - ta ditt PSA-prov.

Läs hela inlägget

Är du ny som jägare och vill vara med på en klassisk älgjakt?

2022-11-08 - Jakt

Vi upprepar succén från ifjol! Tillsammans med Sveaskog har Jägarnas Riksförbund fått möjligheten att bjuda in ett utvalt antal av våra medlemmar till en klassisk älgjakt i december.

Läs hela inlägget

Projekt nya jägare - Malins Tomta

2022-10-21 - Jakt

En dag i början på juni 2021, kom ett mejl från JRF som löd: Jaktmark för nya jägare Jägarnas Riksförbund kan i samarbete med Holmen erbjuda fem nya jägare att under ett år kostnadsfritt ingå i en viltvårdsgrupp.

Läs hela inlägget

Jägarregistret snart igång igen

2022-10-13 - Förbundsnytt

Prognosen är att Jägarregistret och möjligheten att göra teoretiskt prov för jägarexamen är igång igen nästa vecka. IT-säkerhetsexperter har jobbat intensivt senaste veckan för att öka säkerheten och analysera vilken information som berörs av dataintrånget.

Läs hela inlägget

En ny plattform för JIS

2022-10-12 - Kvinnligt nätverk

Syftet med JIS – Jägarinnor i Sverige – är att vara en samlingsplats där jaktintresserade kvinnor samlas för en positiv och fördomsfri miljö. Nu är den nya hemsidan för plattformen klar och du hittar den här.

Läs hela inlägget

Dataintrång hos Naturvårdsverket

2022-10-06 - Förbundsnytt

Samtliga IT-system på Naturvårdsverket har stängts ner på grund av dataintrång. Det innebär att e-post och e-tjänster ligger nere.

Läs hela inlägget

Ökad risk för olyckor med vilt

2022-09-30 - Viltförvaltning

Hösten är här och med det finns stora risker för viltolyckor. I snitt inträffar en viltolycka var 8:e minut i Sverige.

Läs hela inlägget

75 vargar skall skjutas

2022-09-22 - Jaktpolitik

Länsstyrelserna i det mellersta rovdjursförvaltningsområdet har nu fattat beslut om en rekordstor vargjakt under vintern 2023. Totalt ska 75 vargar fällas fördelat över 5 län och jaktens syfte är, i vanlig ordning, att tömma hela revir.

Läs hela inlägget

Misstänkt fall av CWD

2022-09-16 - Viltförvaltning

Man har vid renslakt i Harvasdal i Norge fått ett misstänkt fall av CWD, man räknar med att få bekräftelse under lördagen. Den renflock där det misstänkta fallet hittats har varit inne i Sverige och betat och har haft kontakt med svenska renar.

Läs hela inlägget

Tallen tar revansch i skogen – fördubbling i Götaland

2022-09-07 - Skrivelser

Skogsstyrelsen rapporterar att andelen tall som planteras i Götaland ökar markant. Från 2016 har andelen magra marker som planterats med tall fördubblats från 28 % till 56 %. Tallen utgör en stor foderkälla för framför allt älgen under vintern och riskerar att drabba skogsägare som lider ekonomisk skada av älgen och övrigt klövvilts bete.

Läs hela inlägget

Jägarna möter politiker - Verkställ beslut i vargfrågan

2022-08-30 - Jaktpolitik

Den 30 augusti Kl 14.00 träffar Jägarnas Riksförbund, Svenska Jägareförbundet, Sveriges Jordägareförbund, Kennelklubbens Jakthundskommitté, Lantbrukarnas Riksförbund, Svenska Samernas riksförbund, Föreningen Sveriges Jägare, och Svenska fåravelsförbundet politiska representanter från flera av landets riksdagspartier på Mynttorget i Stockholm för att lämna över en budkavle.

Läs hela inlägget

Lyckad utbildning för trofébedömare

2022-08-29 - Utbildning

I helgen utbildades nya trofébedömare till Jägarnas Riksförbund ett mycket glatt och trevligt gäng där samtliga visade ett stort intresse för troféer.

Läs hela inlägget

123